Nieuwe zoldervloer op gerestaureerde draagbalken

Bij traditionele boerderijen en oude panden kom je veelal oude balken van eiken- of grenenhout tegen. Ze geven sfeer aan het pand.

Zijn de balken een onderdeel van de dakconstructie ( hoofdconstructie ) van het pand, dan worden ze gebinten genoemd. Deze hebben over het algemeen een hoge bouwhistorische waarde. Indien de balken onderdeel zijn van een zolderconstructie, dan worden het draagbalken genoemd. In de moderne architectuur worden de balken vaak zichtbaar gemaakt. Veelal dienen de balken gerestaureerd of vervangen te worden. Dit kunt u laten doen door René Koole Bouw- & Onderhoudsbedrijf.

Alvorens te starten met de restauratie van de draagbalken is het van belang om te beoordelen of de balken niet te ver verouderd zijn, of er schimmel is opgetreden en of er bruinrot of houtworm in het hout zit.

De balken dienen eerst schoongemaakt te worden. In sommige gevallen zijn de balken geschilderd. In dat geval dient de verf eraf gebrand te worden en dient het geheel goed geschuurd te worden.

Bij dit project werden de draagbalken eerst geschuurd, de scheuren geplamuurd en vervolgens alles in de grondverf gezet. Hierna worden de draagbalken afgelakt. In dit geval is gekozen voor een robijn rode kleur om een zo authentiek mogelijke uitstraling te creëren.

Als alle draagbalken afgelakt zijn, kunnen de planken worden gemonteerd. De planken op de draagbalken vormen de zoldervloer. De nieuwe zoldervloer is opgebouwd uit grenen planken. Grenen is van nature vochtig. Om deze reden is het teruggedroogd naar een vochtigheidpercentage van 10 -12 %. Dit is gedaan om grote kieren tussen de planken te voorkomen. Alvorens de grenen planken te monteren zijn de planken afgelakt. Het is aan te bevelen dit in authentieke kleuren te laten doen. De grenen planken zijn in tele grijs afgelakt.

Is uw boerderij of oude pand aan een renovatie toe? Neem contact op met René Koole Bouw- & Onderhoudsbedrijf voor het maken van een afspraak.

De unieke sfeer van de draagbalken komen door de juiste kleurstelling meer tot hun recht.

Van zolder naar slaapkamer

Om de ruimte van je huis optimaal te benutten kunt u de zolderkamer tot slaapkamer laten verbouwen. Deze zolder is volledig verbouwd door René Koole Bouw-& Onderhoudsbedrijf.

De volgende aanpassingen zijn gedaan :

 • Vloer- en plafond afwerking

Bij dit project is de vloer verstevigd met een 18 mm pelles floor. Voordelen van deze vloer:

 • Licht van gewicht
 • IJzersterk
 • Makkelijk te verwerken
 • Stabiele plaat.

Deze eigenschappen zorgen ervoor dat u met weinig inspanning een strak en perfect oppervlak als eindresultaat heeft.

 • Plaatsen van wanden

De wanden zijn gemaakt van houtskelet. Het plafond is verlaagd en voorzien van isolatiemateriaal. Wanden en plafonds zijn vervolgens gestuukt. Achter de wand van het bed is een nis gemaakt. Deze is voorzien van steigerhouten planken.

 • Plaatsen van kozijnen in de gevel.

Bij dit project zijn 2 gevels voorzien van kozijnen voor meer lichtinval.

Een zolderkamer dient goed geïsoleerd te worden. U bespaart hierdoor veel energiekosten.

Voor het aanvragen van een offerte of advies kunt u contact opnemen met René Koole Bouw- & Onderhoudsbedrijf.

Gevelbekleding van kunststof gevelpanelen

De gevel van je woning bepaalt in grote mate de uitstraling van je huis.

Indien u nieuwe gevelbekleding wenst kan Rene Koole Bouw- & Onderhoudsbedrijf dit voor u realiseren.

Een mooie manier om de gevel te bekleden is met Keralit panelen. De voordelen van Keralit :

 • Het is een gerecyclede kunststof.
 • Het is met en zonder houtstructuur te verkrijgen.
 • Het is leverbaar in een groot aantal kleuren.
 • Het is onderhoudsarm materiaal en ongevoelig voor schimmel en bacteriën.

Vraag gerust naar de mogelijkheden kunststof gevelbekleding en laat u adviseren door Rene Koole Bouw-& Onderhoudsbedrijf (Gevestigd in Sneek, Friesland).

Foto’s gemaakt bij project in Ysbrechtum.

Renovatie Vakantiehuis

Comfortabel vakantie vieren na renovatie vakantiehuis

Dit vakantiehuis op een vakantiepark in Ermelo is volledig verbouwd en gerenoveerd door René Koole Bouw- & Onderhoudsbedrijf. Het doel was een bestaande vakantiewoning te transformeren in een modern zomerhuis die aan alle eisen en wensen van de eigenaar voldoet. Je geniet immers pas echt als je vakantiehuis je droomhuis is!
De eigenaar heeft in dit geval de aanpassingen zelf ontworpen. Indien gewenst kunnen wij daarin ondersteuning bieden – René Koole denkt graag met u mee en geeft de nodige tips. Op basis van onze ervaring en expertise bieden wij creatieve ideeën en praktische oplossingen voor het verbouwen van uw vakantiehuis.

De binnenzijde van de vakantiewoning is geheel vernieuwd en van alle gemakken voorzien waardoor het lijkt alsof er een geheel nieuw vakantiehuis is gerealiseerd:

 • Er is een uitbouw aan de slaapkamer gekomen om extra ruimte te creëren
 • Er zijn gebinten geplaatst om meer sfeer in de living te brengen
 • Het vakantiehuis heeft een moderne keuken welke ook door René Koole Bouw- & Onderhoudsbedrijf is geplaatst
 • De badkamer is van alle gemakken voorzien. Het plaatsen van de toiletmeubels en douchecabine hebben wij ook zelf uitgevoerd
 • De schuin gemetselde buitenmuur is aangepast naar een rechte muur, voorzien van een ondersteunende paal. Hiervoor is hardhout gebruikt. Dit geeft het vakantiehuis een modernere uitstraling.

Is uw vakantiehuis ook aan een upgrade toe? Wij kunnen in geheel Nederland uw vakantiewoning moderniseren. Voor mensen die hun vakantiewoning in het Buitenland hebben, bijvoorbeeld in Duitsland, natuurlijk is dat ook geen probleem!

Voor het aanvragen van een offerte of advies kunt u contact opnemen met René Koole Bouw- & Onderhoudsbedrijf.

Galerij foto’s van verbouw vakantiehuis Ermelo