Tuinhuis

Indien u voortaan in het najaar wat langer wilt genieten van het buitenleven, dan kunt u eens aan een veranda of tuinhuis denken.

Het tuinhuis bestaat uit een veranda en een schuur met veel opbergruimte. De totale lengte bedraagt 8 x 3 meter.  De schuur heeft een afmeting van 3 x 3 meter. De ruime veranda heeft een afmeting van 5 x 3 meter.

Zo kunt u ’s zomers genieten van een gezellige borrel met vrienden en familie, terwijl u in het najaar de waardevolle meubels van uw terras eenvoudig opbergt achter slot en grendel.

Dit tuinhuis is geheel in Douglashout uitgevoerd welke zwart geïmpregneerd is.

De vloer in de veranda kan worden voorzien van tegels of houten planken. Een houten vloer heeft als voordeel dat deze sneller warm is aan de voeten en aangenaam zal aandoen bij dagen dat de zon wat minder schijnt. Kortom, uw veranda zal ook in het Nederlandse klimaat veelvuldig gebruikt worden. Het aanbrengen van eventueel anti-slip terrasplanken of gladde vlonderplanken is mogelijk.

De fundering bestaat uit bankirai. Bankirai hardhout heeft een lange levensduur en is zeer geschikt voor buiten toepassingen. Het materiaal heeft een goede splijtweerstand, buigsterkte en is duurzaam. Het materiaal is bestand tegen aantasting door zuren en chemicaliën.

Uiteraard is de Douglas veranda aan te vullen met wanden, balustrade-delen of een eventuele schuifpui. De aanbouwhoogte is tevens aan te passen. Vrijwel alle afmetingen zijn mogelijk.

Vraagt u naar de mogelijkheden betreffende materialen, kleuren en ontwerp. Rene Koole Bouw-& en Onderhoudsbedrijf denkt graag met u mee indien u een tuinhuis, veranda of schuur wilt laten maken binnen Friesland of daarbuiten.

Timelaps video van bouw Tuinhuis

Van zolder naar slaapkamer

Om de ruimte van je huis optimaal te benutten kunt u de zolderkamer tot slaapkamer laten verbouwen. Deze zolder is volledig verbouwd door René Koole Bouw-& Onderhoudsbedrijf.

De volgende aanpassingen zijn gedaan :

 • Vloer- en plafond afwerking

Bij dit project is de vloer verstevigd met een 18 mm pelles floor. Voordelen van deze vloer:

 • Licht van gewicht
 • IJzersterk
 • Makkelijk te verwerken
 • Stabiele plaat.

Deze eigenschappen zorgen ervoor dat u met weinig inspanning een strak en perfect oppervlak als eindresultaat heeft.

 • Plaatsen van wanden

De wanden zijn gemaakt van houtskelet. Het plafond is verlaagd en voorzien van isolatiemateriaal. Wanden en plafonds zijn vervolgens gestuukt. Achter de wand van het bed is een nis gemaakt. Deze is voorzien van steigerhouten planken.

 • Plaatsen van kozijnen in de gevel.

Bij dit project zijn 2 gevels voorzien van kozijnen voor meer lichtinval.

Een zolderkamer dient goed geïsoleerd te worden. U bespaart hierdoor veel energiekosten.

Voor het aanvragen van een offerte of advies kunt u contact opnemen met René Koole Bouw- & Onderhoudsbedrijf.

Vlonder

Een vlonder creëert extra ruimte. Afhankelijk van de toepassing en de uitstraling kan een vlonder van hout, kunststof of composiet worden gebruikt voor een vlonder op maat. Een vlonder is goed te combineren met een veranda of buiten verblijf.

Rene Koole Bouw-& Onderhoudsbedrijf uit Sneek kan dit voor u realiseren.

 • Een vlonder kan op palen worden gezet. Hiervoor worden hardhouten palen gebruikt welke niet wegrotten. Dit wordt veelal toegepast bij een verhoogde vlonder of een vlonder aan het water.
 • Een andere mogelijkheid is een vlonder over de bestaande bestrating heen.

Een groot aantal kleuren en materialen zijn mogelijk. Naast hout en kunststof kan composiet worden geleverd. Composiet vlonderplanken beschikken over de voordelen van zowel hout als kunststof. Deze worden niet glad indien ze nat zijn. Ze zijn voorzien van een profiel wat uitglijden voorkomt. De planken bestaan niet geheel uit hout en zijn daardoor beter bestand tegen vocht. De planken zijn onderhoudsarm.

Rene Koole kan elke gewenste maat realiseren. Vraagt u naar de mogelijkheden betreffende materialen, kleuren en ontwerp. Rene Koole Bouw-& en Onderhoudsbedrijf denkt graag met u mee indien u een vlonder wilt laten maken.

Maatwerk Vlonder

Een vlonder creëert een extra ruimte voor diverse doeleinden. Afhankelijk van de toepassing en afmeting  kan een standaard vlonder of een vlonder op maat worden gemaakt door Rene Koole Bouw- & Onderhoudsbedrijf.

 • Een vlonder kan op palen worden gezet.
 • Een andere mogelijkheid is een drijvende vlonder.

Een drijvende vlonder dient een goede stabiliteit en een hoog drijfvermogen te garanderen. Tijdens het vaarseizoen kunt u genieten van de vlonder. De gerealiseerde vlonder door Rene Koole Bouw- & Onderhoudsbedrijf is een verlenging van een bestaande vlonder. De hoogte is aangepast naar wens van de klant. De drijvers zijn gemaakt van pvc buizen. De afmeting van de hardhouten vlonder bedraagt 5 x 2,5 meter. Rondom de vlonderplanken is een beschermrand gerealiseerd van pvc buizen.

Rene Koole kan elke gewenste maat realiseren. Vraagt u naar de mogelijkheden omtrent materialen en toepassing.

Vraagt u informatie aan bij Rene Koole Bouw- & Onderhoudsbedrijf indien u een vlonder wilt laten maken.